Ska du resa till Thailand? Kul! Thailand är ett fantastiskt land med god mat, vackra sandstränder, myllrande storstadsliv och vänliga människor. Att packa inför resan är alltid lite klurigt, inte minst när det kommer till hudvård. Det kan vara lockande att ta med sig hela den vanliga hudvårdsrutinen på resan, men oftast är det onödigt. Stora flaskor och burkar tar upp mycket plats i väskan. Med det sagt är det viktigt att inte slarva med hudvården på resan. Solkrämer, hög luftfuktighet och sol kräver att du sköter din hy extra noggrant. Här hittar du de bästa tipsen.

Praktiska förpackningar

Det thailändska klimatet ställer andra krav på hudvården än det svenska. I Sverige är luften mycket torr, framför allt på vintern, vilket gör att många smörjer in sig med feta krämer. I Thailand är dock luftfuktigheten högre, vilket gör att du med fördel kan använda lättare dagkrämer. Förutom att du kan behöva ändra din hudvårdsrutin på resan bör du även tänka på förpackningarna. Välj med fördel små förpackningar som inte tar särskilt mycket plats i väskan. Hos Hudoteket hittar du massor med hudvård i praktiska resestorlekar. Här hittar du populära märken som Exuviance, Dermalogica och Medik8.

Varumärket Exuviance har hyllats för deras AHA-patent som ger ökad lyster. Även om dessa produkter inte finns i särskilda reseförpackningar så är det många av dem som är tillräckligt små och smidiga att packas ned i väskan. Exuviance SkinRise Morning Glow är en klassisk reseprodukt för de som vill ha strålande och len hud på resan. Produkten består av pads indränkta i grönt te och laktobionisk syra. De används istället för serum på morgonen och de ger en fantastisk lyster. På resan är det även viktigt att ta med sig en riktigt bra rengöring som effektivt avlägsnar smuts, solkräm och andra orenheter. Exuviance Gentle Cream Cleanser är en mild rengöringscreme som passar alla hudtyper. Den innehåller polyhydroxisyror (PHA), vilket ger en lätt exfolierande effekt som passar bra på solsemestern. Se bara till att vara noga med solskyddet på dagen!

Solskydd

I Thailand skiner solen betydligt mer än vad den gör i Sverige, så se till att skydda huden mot farliga UV-strålar för att undvika brännskador. Brännskadad hud kan leda till pigmenteringar, rynkor och i värsta fall hudcancer. Skaffa ett bra solskydd innan resan och var noga med att applicera det flera gånger per dag. Om du badar i pool eller i havet bör du återapplicera solskyddet efter att du badat.