Thailand har blivit en storfavorit bland svenskarnas resmål. Vad som brukar locka allra mest är de otroliga stränderna. Här kommer några bra alternativ för svenska resenärer.

Komma i form för stranden

Om du planerar en Thailandsresa är det dags att börja tänka på strandkroppen. Bäst är att tänka långsiktigt och börja med träning och förändringar i dieten i god tid. Den som gör alltför radikala förändringar riskerar att ge upp. Ibland kan det också behövas hjälp av kosmetisk kirurgi. Många svenska kvinnor har valt att satsa på bröstimplantat för att få den kropp som de alltid drömt om och stärka sin självkänsla. Under en resa till Thailand blir det ofta många och långa dagar på stränderna med mycket sol och bad. I så fall är det kul att se extra bra ut i sin baddräkt.

Fem av de bästa stränderna i Thailand

Med så många fantastiska stränder att välja mellan är det svårt att begränsa urvalet till bara fem. Därför kan du se den här listan som ett axplock och komma ihåg att det även finns massor av andra stränder att upptäcka. När allt är förberett med långa träningspass och kanske ett par bröstimplantat för en snygg strandkropp så är Thailand den perfekta destinationen. Ett tips är att inte nödvändigtvis välja de största och mest populära stränderna. Med färre besökare blir det lite lugnare, men det finns också nackdelar som att utbudet av restauranger och nöjen minskar.

1. Freedom Beach, Patong

Patong går att hitta på Phukets västkust och där finns en riktig paradisstrand kallad Freedom Beach. Den vita sandstranden är cirka 300 meter lång och har kristallklart vatten. Stranden går bara att nå med båt och är gömd mellan Karon Beach och Patong Beach.

2. Railay Beach, Ao Nang

En strand som är perfekt för dig som söker aktiviteter som snorkling, dykning och klättring. Stranden är omgiven av höga kalkstensklippor med över 700 klättringsleder. Vanligt sol och bad går också bra på den långa stranden med vit sand och grunt vatten.

3. Nai Harn Beach, Rawai

Rawai ligger i södra Phuket och där finns stranden som tidigare var mest känd hos lokalbor. Nu har den även blivit mer populär hos turister, även om den fortfarande är rofylld och avslappnad jämfört med många andra stränder.

4. Kata Noi Beach, Karon

Kata Noi Beach ligger i Karon på Phukets västra kust. Med grunt vatten och lugn atmosfär är det en barnvänlig strand som passar för familjer. Den ligger också nära Karon beach och Kata beach som också är värda ett besök.

5. Phra Nang Cave Beach, Ao Nang

En strand som enbart kan nås med båt, men som är mycket vacker med turkost vatten och finkornig sand. I närheten finns också gott om bra vandringsleder.