Drömmer du om att bo i värmen och dagligen njuta av thailändsk mat, kristallklart vatten och vacker natur? Då bör du överväga att flytta till Thailand under en längre tid. Att flytta till ett annat land innebär alltid många praktiska förberedelser, men med några smarta tips behöver det inte vara särskilt komplicerat. Här kan du läsa mer om hur du tar klivet och flyttar till Thailand.

Hyr ett förråd för alla saker

De flesta som vill prova på att bo utomlands väljer att flytta ett par månader eller kanske ett år. Många barnfamiljer drömmer om att bo i Thailand under vinterhalvåret och låta barnen gå i distansskola. Det är även vanligt att vilja testa att bo i landet en kortare tid innan man tar beslutet att flytta dit på heltid. Oavsett hur din situation ser ut så har du säkert en hel del möbler och föremål hemma i Sverige. Att göra sig av med allt är sällan en bra lösning eftersom det är dyrt att köpa nytt vid en eventuell flytt tillbaka till Sverige. Många vill även ha kvar släktmöbler och annat med ett visst emotionellt värde. Att ta med alla möbler till Thailand är inte heller en bra lösning eftersom det är mycket dyrt att frakta möbler så långt. Den bästa lösningen är att hyra förråd i Mölndal där du tryggt och säkert kan förvara dina möbler när du bor utomlands. På Prinsens Lager, sex minuter från centrala Mölndal, hittar du en modern anläggning av förrådscontainrar. Förråden är isolerade med belysning och värme, vilket gör att du även kan förvara ömtåliga saker som textilier och elektronik. Det finns även billigare förråd som inte är isolerade, men som är försedda med frånluftsventiler som motverkar kondens och stillastående luft. Du väljer själv storlek på förvaringen och fyller förrådet med alla dina möbler och föremål innan du flyttar.

Ta reda på så mycket information du kan

Innan en flytt är det alltid bra att ta reda på så mycket information du kan. Läs på om andra svenskar som flyttat till Thailand och prata gärna med någon som bor i landet för att bilda dig en korrekt uppfattning. Skaffa rätt visum, kontakta flyttföretag samt lokala fastighetsmäklare för att hitta en bostad. Det kan även vara bra att lära sig grunderna i språket innan flytten. Om ni är en familj som flyttar är det självklart viktigt att ni planerar skolgången för barnen och alla nödvändiga tillstånd.

Lycka till!