Ska du åka iväg till Thailand? Härligt! Visste du att landet faktiskt kallas för leendenas land och här finns det mängder med aktiviteter, upplevelser, sevärdheter, smaker och nya dofter att uppleva! Förr var Thailand ett dyrt och mycket exotiskt resmål. Det är det förvisso än idag, men turismen har ökat och priserna har gått ner, vilket har lett till att allt fler människor har möjlighet att besöka landet.

Det finns många saker som du bör uppleva när du reser till Thailand. Vilka dessa är beror naturligtvis på vart i landet som du befinner dig. Vissa stannar på en och samma plats under hela vistelsen, medan andra vill utforska, besöker öarna och bor på olika hotell under resans gång. Något som har blivit otroligt populärt är att resa i samband med att festivalen Loi Krathong ska äga rum. Denna festival infaller sig varje 12:e fullmåne och detta enligt den thailändska kalendern. Det brukar således ske någon gång under november månad. Festivalen kan se lite olika ut, men om man befinner sig i Bangkok kommer man att få uppleva ett flygande hav av lyktor som släpps upp i luften. I samband med att en lykta släpps upp, sker också en önskning.

Thailands bästa guldklimpar

Utöver lyktfestivalen har Thailand ändå väldigt mycket att erbjuda sina invånare och sina besökare. Här nedan kan du läsa om några fler upplevelser som gör landet magiskt och unikt. Vill du veta mer om Thailand kan du besöka resemagasinet Vagabond för restips.

Snorkling

När du besöker Thailand kommer du att upptäcka att det finns en hel del häftiga djur i landet. Här hittar du bland annat malajbjörnar, elefanter, apor och vilda hundar. De mest magiska och fascinerande av djur hittar du dock under vattenytan. Det är trots allt där som djurlivet är som störst. Vill du se något riktigt häftigt ska du med fördel bege dig ut på en snorklingtur. Många väljer att dyka mellan Koh Tao och Koh Taruto.

Vattenfestival

Älskar du fester och vill bli avsvalkad under Thailands heta sol? Då kanske vattenfesten som äger rum i mitten av april kan vara värd att uppleva. Enkelt förklarat kan man säga att hela upplevelsen är som ett gigantiskt vattenkrig och här är du inte begränsad till en enda stad. Vattenkriget sker nästan överallt i hela landet och är en del av deras nyårsfirande.

Bangkoks palats

Tempel finns det gott om i Thailand, men vill du besöka det mest heliga och viktigaste templet är det till Bangkok som du ska bege dig. Här hittar du ett tempel vid namn Wat Phra Kaew och du kommer helt klart att förbluffas av detaljrikedomarna, färgerna och arkitekturen som templet har. Vill du besöka ytterligare ett tempel är Wat Traimit ett riktigt bra alternativ.