Thailand är ett land som sedan länge är känt för sin fantastiska natur, sina stränder och sina många öar. Det är sällan någon som besöker landet och som bestämmer sig för att bara vistas på fastlandet, om det inte är av någon speciell anledning som man är där, t.ex. i samband med jobb eller för att hälsa på släktingar. Som turist i Thailand bör man se till att försöka se sig som så mycket som möjligt och inte minst besöka någon av alla de paradisöar som landet har. Både i bloggar och i nyhetstidningar kan du höra människor prisa de vackra öarna, men vilken ö är den absolut bästa och vilken ska man välja?

I de flesta fall kommer du att hinna ta dig runt flera av öarna under en och samma semester. Det finns guidade rundturer som du kan ta till hjälp för att hinna se så mycket som möjligt och där du dessutom får hjälp med transporten från plats till plats. Visst går det att även åka runt på egen hand, men det krävs oftast lite mer efterforskning.

Paradisöarna du inte får missa

Vilka öar är det då som man ska sikta in sig på? Här nedan hittar du listan med de absolut bästa och vackraste alternativen.

  • Koh Kood – En ö som erbjuder dig ett lugn för kropp och sinne
  • Koh Lanta – En svensk favorit som lämpar sig för den som reser i riktig turistanda
  • Koh Lipe – Ön med det absolut vackraste och mest turkosa vatten du kan hitta
  • Koh Samet – trivsam och lugn ö som ligger relativt nära staden Bangkok
  • Koh Phi Phi – Vansinnigt vacker paradisö där både lokalbefolkning och turister samlas
  • Koh Kho Khao – Långa promenader på kritvit sand är det som gäller på Koh Kho Khao