När man tänker landet Thailand är det lätt att associera det med milslånga vita stränder, kokosnötter, härliga maträtter och en hel del sol och bad. Visst är det också precis så som de allra flesta turister upplever landet, men för den som vågar gå utanför hotellets trygga område finns en hel värld av saker du kanske aldrig har upplevt förut. Thailand är ett land som erbjuder en fantastisk kultur, vänliga människor och en natur och djurliv som du inte kan stirra dig mätt på. Ett stort plus är att allt i landet är väldigt billigt, vilket gör det enkelt för dig att ta dig runt om du önskar.

Visst kan du besöka Thailand och bara stanna på hotellet, men du kommer att få en mycket bättre och mer magisk upplevelse om du ger dig av på äventyr. Eftersom landets turism är stor finns det många aktiviteter och upplevelser där du får med en engelsktalande guide, men naturligtvis finns det också möjlighet att uppleva landet helt på egen hand.

Besök landets högsta berg

Om du inte är rädd för höjder måste du, utan tvekan, besöka Chang Mai om du befinner dig i Thailand. Chand Mai är landets absolut högsta berg och du kan smidigt ta dig hit med nattåget från Bangkok. Den som önskar kan stanna kvar på platsen under flera dagar, eftersom naturen är perfekt för den som vill vandra och uppleva landet på gående fot.

Att titta på ett berg, är det så himla kul? Ja, Chang Mai är åtminstone det. Utöver ett fantastiskt och majestätiskt berg kommer du också att få uppleva elefanter på nära håll. Naturen kring bergen är nämligen platsen för ett flertal fristäder för just dessa djur. Om du vill, och vågar, kan du till och med få bada tillsammans med elefanterna. Dock är det viktigt att du, innan din avresa, kontrollerar att fristaden du besöker har fina och bra villkor för elefanterna.

Inte intresserad av att bada med elefanter? Ingen fara! På Chang Mai kan du även få möjlighet att förbättra och utveckla dina matlagningskunskaper. Uppe på berget finns det ett flertal olika organiska gårdar eller skolor som du kan vända dig till för att ta en matlagningskurs med en enastående utsikt.