Phuket är en stad som många förknippar med ett dundrande storstadsliv. Hit kommer cirka 4 miljoner turister eller besökare varje år och du kan räkna med en mycket hög ljudnivå, samt en och en annan trafikstockning under dagarna. På så sätt är alltså Phuket en riktig storstad som erbjuder det absolut mesta, men det finns också en annan del av staden. En del som är lugn, rofylld och helande för både kropp och själ. Ett exempel är stranden Nai Thon.

Nai Thon är en av landets finaste stränder och här kan du promenera ett flertal hundra meter på sand lik färgen av saffran. Havet som möter stranden är isande blått och du hittar även en och en annan servering där du kan slå dig ner för en kopp kaffe eller läskande dryck. Stranden är dessutom långgrund, vilket gör den perfekt för familjer med mindre barn.

Nai Thon är en strand som verkligen passar in i Phukets storstadsliv. Här finns trafik och hotell bakom knutarna, men man har ändå lyckats bevara lugnet på stranden. Det är en balans som ytterst få kan lyckas med. Du kommer hit genom en cirka 35 minuters lång resa med taxi från Phuket, men åker du från Phukets flygplats blir det betydligt kortare.