Thailand är ett fantastiskt resmål som passar både för familjesemester, romantisk honeymoon och backpacking. Här finns något för alla. För att resan ska bli så trevlig som möjligt är det dock viktigt att du planerar packningen i god tid innan avresan. Bland annat bör du packa ett ordentligt reseapotek eftersom det kan vara svårt att få tag på rätt mediciner när du är utomlands. Här hittar du de bästa packtipsen inför Thailandsresan.

Reseapotek

Ett välplanerat reseapotek är ett måste på resan. Det är särskilt viktigt om du eller någon i din familj har någon sjukdom eller allergi. På de flesta resmål finns det apotek, men när det gäller allergiska reaktioner är det viktigt att ha medicinerna nära till hands. Hos Apotek Hjärtat hittar du Livostin som lindrar allergisymtom för både näs- och ögonbesvär. Täppt näsa och kliande, rinnande ögon är två av de vanligaste allergisymtomen för bland annat pollen- eller pälsdjursallergiker. Livostin nässpray är en antihistamin-spray som är mycket praktisk att ha med på resan. Den används vid allergi som orsakas av luftburna allergener som pollen, damm, möbel eller pälsdjur. Livostin erbjuder även ögondroppar för barn och vuxna som kan användas vid allergiska reaktioner.

Hos Apotek Hjärtat kan du även köpa många andra produkter till reseapoteket, exempelvis:

  • Plåster, kompresser, tejp, pincett, rengöring och annat som kan behövas för sår och omplåstring.
  • Solskydd, after sun, hydrokortisonkräm, myggmedel och annat som kan lindra hudbesvär.
  • Vätskeersättning, smärtstillande, handsprit, febertermometer och annat för magsjuka och andra besvär.

Kläder & nöjen

Att packa kläder och böcker är oftast roligt, men kom ihåg att väskan har begränsat med utrymme. Därför måste du prioritera vad du ska packa ned. Thailand har ett varmt och behagligt klimat och de flesta åker dit på en solsemester. Badkläder och sommarkläder ska därför självklart packas ned. Sköna skor är ett måste om du vill promenera och upptäcka landet. Shorts, t-shirts, klänningar och något trevligt att ha på sig på kvällen är bra att packa ned. I övrigt behövs det inte särskilt mycket. En surfplatta kan vara bra tidsfördriv på flyget eller på flygplatsen och en bok kan vara trevligt att läsa på stranden. Glöm inte att packa kameran!

Övrigt

Självklart är det viktigt att packa nödvändigheter som pengar, pass och biljett innan du beger dig till flygplatsen. Förvara gärna värdesaker på en säker och lättillgänglig plats, exempelvis i ett särskilt fack i handbagaget. Du bör se till att du har en giltig reseförsäkring. Oftast ingår en reseförsäkring i hemförsäkringen eller från kortbolaget om du betalade resan med kreditkort. Skriv gärna ut försäkringsbeviset innan avresa för att undvika problem när du är på plats. Sist men inte minst bör du kontrollera UD:s hemsida för att se vad de har för rekommendationer för Thailand. På hemsidan kan du se de gällande reserekommendationerna samt om det är några områden i landet som ska undvikas.