En resa till Thailand kan innebär många olika saker. Landet har mycket att erbjuda och du kan åka dit för att sola och bada, partaja, gå på vandringar, besöka museer och sevärdheter eller bo på ett yoga-spa. Det är inte för inte som det är en av världens mest populära destinationer.

Oavsett vad du hade tänkt göra i Thailand är det viktigt att packa rätt för klimatet som råder där. Generellt sett är landet varmt och fuktigt, vilket kan innebära en mindre katastrof för dig som planerat vara snygg och välsminkad under vistelsen. Se därför till att skaffa hem rätt smink för att slippa rinnande mascara och ett randigt ansikte på grund av att din foundation smält bort. Läs vidare för några bra och enkla tips och trick.

Välj sminkprodukter som sitter

För att börja med det enklaste så är valet av mascara det mest grundläggande. Valet av produkt brukar i vanliga fall ha att göra med personliga preferenser, men när det kommer till ett riktigt varmt och fuktigt klimat är det nästan bara vattenfast som gäller. Som tur är finns det många olika varianter att välja bland och du kan gå in för allt från en naturlig look till stora, voluminösa fransar som nästan ser oäkta ut. Tänk dock på att vattenfast mascara inte går att tvätta bort med vanlig tvål och vatten, så ta med dig bra avsminkningsprodukter som får bort allt. Till vattenfast smink är det allra bäst med oljor som gör det lätt och och smidigt att sminka av dig, samtidigt som de är skonsamma mot huden och fransarna.

Vårda huden rätt

I ett fuktigt klimat händer det mycket med huden. Personer som har normal till torr hud upplever ofta att huden blir närmast oljig, medan de som redan har fet hy kan få det ganska besvärligt att få hudprodukter att sitta över huvud taget. Ta gärna med tunnare krämer än du normalt brukar använda, och satsa på uppfräschande ansiktsvatten som både rengör och svalkar. Om du brukar använda foundation-kräm och upplever att det är svårt att få den att sitta kan du i stället prova att applicera puderbaserade produkter. Går inte det heller kan en brun utan sol-kräm hjälpa dig att få en jämn färg.

Tänk också på att solen är stark och att du kommer behöva bra solskyddsfaktor vad du än håller på med. Kombinera med tunna, lössittande kläder, gärna lager på lager för extra svalka, och använd hatt så mycket du kan. I Thailand finns det ofta många fina marknader och affärer där du kan passa på att skaffa fina hattar och kläder till bra priser som passar extra väl för klimatet. Med rätt smink och bra solskydd blir din vistelse enbart ett nöje, och du kommer få härliga upplevelser och minnen för livet.